Circle

Ook een eenvoudige vorm als de cirkel kan de inspiratie zijn voor een nieuw ontwerp. Een cirkel heeft van zichzelf geen betekenis of functie, is objectief en heeft geen associaties met de werkelijkheid. Door meerdere cirkels aan elkaar te schakelen in een bepaalde basisvorm en deze te buigen ontstaat de specifieke vorm van de kandelaar. De cirkel heeft in deze verschijning toch een verhaal geschreven en een functie gekregen.  Er zijn drie uitvoeringen van de kandelaar; een kleine 5-delige, de grote 7-delige en er is ook een wanduitvoering van het kleine model.

Bell

De Bell kastjes zijn geïnspireerd op glazen stolpen. Net als onder stolpen kun je in de Bell pronkkastjes stillevens maken van attributen die heel bijzonder voor je zijn.  De kastjes bestaan uit meerdere aan elkaar verlijmde lagen MDF met een stolpachtige vorm. De set bestaat uit drie kastjes.
De grootste is een tafelexemplaar.
De twee kleinere zijn uitgevoerd in een tafel en wandmodel.

Button

Dat je met een simpele knoop meer kunt doen dan je jas dicht maken blijkt uit de ontwerpserie Button van Dutch Duo Design.
Deze serie bestaat uit een set vaasjes, twee bijzettafels en er is ook nog een loungetafel in ontwikkeling.
Bij de vaasjes worden de Buttons aan elkaar geknoopt met reageerbuisjes. Bij de tafels rijgen de poten de Buttons (nu de tafelbladen) aan elkaar.
Het originele van deze serie is dat je zelf het ontwerp in elkaar zet en kan bepalen hoe het eruit komt te zien.

Oval

De ontwerpen uit de Oval serie zijn geïnspireerd op de eenvoudige vorm de ovaal. De ovale vorm is doorgezet in de buiten- en binnenvorm van het ontwerp. De verschillende lagen worden aan elkaar verbonden met afstandhouders van wit kunststof en vastgezet met een onzichtbare schroefverbinding. Het gesatineerde kunststof zorgt voor een prachtig lichtspel door de lagen heen.
De schaal is identiek aan de lamp maar dan exclusief de bovenste vier lagen.

 

Layer

In de Layer serie heb ik met maar één basisvorm meerdere ontwerpen samengesteld. Deze vormen zijn nu niet gestapeld maar aan elkaar geregen met afstandhouders. Omdat de herhaling van de lagen heel nadrukkelijk de uitstraling van de ontwerpen bepaald heb ik deze serie Layer genoemd.
De schalenset is de kleinste in de serie. Het 
bijzondere van dit ontwerp is dat de ene schaal de binnenvorm is van de andere.
In ditzelfde concept zijn nog een roomdevider en een kapstok in ontwikkeling. Zij zijn een uitvergroting van de schalenset. De lagen van de roomdevider en de kapstok zijn even groot en dik waardoor beide er mee uitgevoerd kunnen worden.

 

Circle Kandelaar

De Circle kandelaar is geïnspireerd op de hele eenvoudige vorm de cirkel.

Lees Meer

Bell Pronkkastjes

Deze kastjes maken we in 2 verschillende uitvoeringen.

Lees Meer

Button Vaasjes

Deze vaasjes maken we in 2 verschillende materialen en uitvoeringen.

Lees Meer

Oval Schaal

Deze schaal en hanglamp maken we in dezelfde uitvoering in twee verschillende hoogtes.

Lees Meer

Layer

Deze schalenset maken we in 1 uitvoering.

Lees Meer