Uitgebreide collectie

De collectie van Dutch Duo Design heeft een grote verscheidenheid aan ontwerpen. De portfolio bestaat uit accessoires, sieraden en lampen die zijn ontwikkeld in een specifieke stijl die kenmerkend is voor het ontwerpbureau. Ze zijn exclusief en met duurzame materialen en technieken vervaardigd. Door steeds weer nieuwe ontwerpen te ontwikkelen of een bestaande ontwerpserie uit te breiden wordt de collectie continu verdiept.

Dutch Duo Design

De ontwerpen van Dutch Duo Design hebben een hele heldere grafische vormentaal. Dit spreekt mensen aan die houden van functioneel productdesign waarin ritmes en herhalingen van eenvoudige vormen de hoofdrol spelen. Een ontwerp van Dutch Duo Design is een opvallend object een statement in het interieur of als sieraad gedragen. Toch is het ook heel functioneel.

Dutch design

Het samenwerken met professionele Nederlandse verwerkers en leveranciers is een voorwaarde voor Dutch Duo Design. Deze contacten en het gebruik van duurzame materialen en technieken leveren ontwerpen op  met een hoge Dutch Design kwaliteit waar we internationaal om bekend staan.

Wie

De ontwerper van Dutch Duo Design is Titia Regterschot. Zij heeft het bureau in 2013 opgericht om naast haar werk als kunstadviseur autonome werken te kunnen maken. ‘Het creëren is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ook als kind was ik altijd ‘iets’ aan het maken, met mijn vader als voorbeeld die op afroep voor mij en mijn zus en vervolgens voor de hele straat dan weer een breimachine of levensgevaarlijke, veel te hoge, stelten ontwierp”!

Haar opleidingen zijn de toenmalige TeHaTex, 2e graad lerarenopleiding en aan de Kunstacademie in Arnhem heeft zij de 1e graad opleiding Handvaardigheid afgerond. Bij Ahrend Kantoorinrichten is ze styliste geweest en heeft voor deze organisatie de kunstbemiddeling mogen opzetten. Dit heeft ze als zelfstandige voortgezet in haar eigen kunstadviesbureau waarmee zij Nederlandse beeldende kunstenaars vertegenwoordigt en adviseert aan particulieren en bedrijven.

Uitdaging

Dat de collectie een breed scala van onderwerpen omvat komt ook omdat Titia Regterschot de uitdaging voor het experiment niet uit de weg gaat. “Het mooiste van het ontwerpproces is niet het idee maar het proces van experimenteren met nieuwe materialen en technieken om weer een passende verbeelding te vinden voor de eerste gedachte”.

 Visie

“Het is mijn wens het ‘ultieme’ ontwerp te kunnen maken. Wanneer dit gaat gebeuren is niet te voorspellen maar tot die tijd hoop ik met nieuwe ontwerpen de collectie van Dutch Duo Design te verdiepen en nog interessanter te maken”.

 Designbeurzen 

Dutch Duo Design heeft in 2014 deelgenomen aan DesignDay in Maastricht en in 2016 en 2017 aan Meesterlijk Design en Ambacht in Amsterdam. Ook dit jaar neemt zij weer deel aan Meesterlijk Design en Ambacht.

Museumshop collecties

Haar ontwerpen zijn opgenomen in collecties van de Museumshop van het Rijksmuseum in Amsterdam, het CODA museum in Apeldoorn en de Designcollectie van Art Zaanstad in Zaandam.

Haar werk is ook te koop bij interieurspeciaalzaken als Kadenz Interieur in Den Haag, designwinkels als Fraenck in Arnhem en sinds kort ook bij de culinaire galerie van Angélique Schmeinck in Velp.

Titia Regterschot werkt vanuit haar eigen atelier dat gevestigd is in Velp bij Arnhem. De ontwerpen zijn te koop tijdens beurzen, via haar eigen webshop of vanuit het atelier waar een beperkte oplage van de ontwerpen voorradig is. Er kan ook custommade een nieuw ontwerp ontwikkeld worden.

Samenwerking

In 2019 gaan Angélique Schmeinck en Titia Regterschot samen een nieuw ontwerp ontwikkelen. Hierin zal de culinaire fotografie van Angélique centraal staan in een nieuw ontwerp dat deel gaat uitmaken van haar culinaire workshops.